Datum objave: 20. ožujka 2024.
Kategorija: Vijesti

POSJET KUĆI SV. VINKA PAULSKOGA U OBOROVU

Dana 12. ožujka učenice Ekonomske škole s vjeroučiteljicom Marijom Matanović (s. Hijacinta) posjetile su Kuću sv. Vinka Paulskog u Oborovu, nedaleko od Dugog Sela. Kuća je dobila ime po svećeniku i redovniku sv. Vinku Paulskom koji se požrtvovno brinuo o bolesnim i napuštenim ljudima. “Ako deset puta na dan pohodiš jednog bolesnika, ti si deset puta susreo Boga” (sv. Vinko Paulski). 

Osnovni cilj Kuće je da zajedničkim radom i aktivnostima pridonese podizanju kvalitete života korisnika sa intelektualnim i fizičkim poteškoćama. Korisnicima Kuće djelatnici pokušavaju osigurati dostojanstven život i omogućiti im da se osjećaju prihvaćeno i uvaženo od strane društva. 

Učenice su se uključile u uskrsne radionice s pokretnim osobama. Također, razveselile su i one najteže, nepokretne osobe u njihovim sobama. Učenice su svojim zvonkim glasom i zvucima tambure dobile pozornost onih najpotrebnijih teško bolesnih osoba. Pripremile su im male poklončiće povodom nadolazećeg Uskrsa. Učenicama nije bilo lako slušati tužne životne priče, no izašle su iz Kuće sv. Vinka Paulskog punog srca.

 

Antonela Žugaj i Lucija Kovačević, 4.c

Pročitajte još

Dan žena

Dan žena

U hodniku škole postavljeni su plakati vezan uz Dan žena, kojega obilježavamo 8.ožujka. 2.c je obradio i prikazao neke pojmove (neprevedene) suvremenog seksizma. Pozivamo sve, učenike i nastavnike, da osmisle prijevode termina s plakata i na šarenim papirićima uz...

Skip to content