Datum objave: 7. ožujka 2024.
Kategorija: Vijesti

Obilježavanje Dana žena

U hodniku škole postavljeni su plakati vezan uz Dan žena, kojega obilježavamo 8.ožujka. 2.c je obradio i prikazao neke pojmove (neprevedene) suvremenog seksizma. Pozivamo sve, učenike i nastavnike, da osmisle prijevode termina s plakata i na šarenim papirićima uz plakat zapišu svoja rješenja (te se potpišu). Panel školskih profesora jezika odabrat će najbolja rješenja te ih na kraju godine prijaviti na natječaj za nagradu za najbolju novu hrvatsku riječ. Prve tri nagrade su novčane (600, 400 i 200 eura)!

Nadalje, ovaj petak na sam Dan žena, 1.a i 2.c ce 0./7. sat, u međusmjeni održati prigodni program: prezentacije o feminizmu/sufražetkinjama, rodna nejednakost u brojkama i zašto je važni biti feminist danas. Pozivamo vas da nam se pridružite u učionici broj 12.

Pročitajte još

POSJET KUĆI SV. VINKA PAULSKOGA U OBOROVU

POSJET KUĆI SV. VINKA PAULSKOGA U OBOROVU

Dana 12. ožujka učenice Ekonomske škole s vjeroučiteljicom Marijom Matanović (s. Hijacinta) posjetile su Kuću sv. Vinka Paulskog u Oborovu, nedaleko od Dugog Sela. Kuća je dobila ime po svećeniku i redovniku sv. Vinku Paulskom koji se požrtvovno brinuo o bolesnim i...

Skip to content